10. 1. 2010

ARCHÍV - Campfest 2007: „Neporovnteľne viac“ z 15.8.2007

Je za nami už deviaty ročník tohto kresťanského hudobného festivalu. Skončil síce už v Nedeľu, ale cesta mi zabrala trochu dlhšiu dobu a tak sa k písaniu tohto článku dostávam až s niekoľkodňovým odstupom a pevne verím, že to nebude na škodu veci.


Pre organizátorou mal síce tento Campfest poradové číslo deväť no pre mňa to bol tretí Campfest, ktorého som bol účastníkom. Nové mieto prinieslo pre mnohých ľudí sklamanie, (niektorým sa npáčilo prostredie, iným vadilo množstvo kobyliek v campe....) ale podľa mňa to nie je to čo vadí. Dôležite je to, že na tomto ročníku takisto ako na ročníkoch predtým bola cítiť Božia prítomnosť. Campfest nie je len o hudbe. Je o živote kresťana. Živote na tomto svete a o tom, čo pre veriacich znamená, že sú veriaci.
Campfest prišiel so zvesťou, že Pán pre nás pripravil oveľa viac ako my očakávame, oveľa viac ako si vieme predstaviť a hlavne neporovnateľne viac oproti tomu čo mu môžeme ponúknuť my. Aj keď ponúkneme Bohu celý náš život, on nám stále dá viac. Stačí chcieť a počúvať na Jeho hlas a náš život naplní Božia milosť a láska.
Toto všetko a ešte omnoho viac ponúka Boh. Odznievalo to paralelne zo všetkých pódii. Keďže to je hudobný festival, tak semináre, svedectvá, zamyslenia nad Božím slovom a iné hovorené slová sprevádzala hudba. Hudba rôznych štýlov od bluesových melódii cez pop a rock až po hip-hop, metal či punk. A všetky tieto, na prvý pohľad tak odlišné hudobné zoskupenia, spájala jedna vec. Láska k Bohu.
Fanúšik každého hudobného štýlu si mohol nájsť to, čo má rád a chváliť Pána spôsobom aký je jeho srdcu blízky. Ja som si vyberal z tradičných rockových formácii, no nepohrdol som ani chválami z jemnejším doprovodom. Každý večer vyvrcholil na hlavnom pódiu chválami, ktoré boli spievané naozaj zo srdca a ktorých hlavným účelom bola oslava Pána Ježiša Krista. Nešlo ani tak o to aby to bol koncert išlo o to aby sa každý pridal k chvále nášho Pána a naozaj stovky ľudí sa pridávali svojimi hlasmi k spevákom skupín, ktoré stáli na pódiu a viedli nás k chválam a taktiež k zamysleniu sa nad svojim životom a nad tým, prečo sme tam kde sme a čo nám Boh ponúka v našom okolí.
Campfest odporúčam každému človeku, ktorý má rád „súčasnú“ hudbu a ktorý chce zažiť výnimočný čas v Božej prítomnosti. Aj napriek tomu, že nemám veľmi rád masové akcie som sa cítil na campfeste super a prežil tam požehnaný čas.
Campfest ponúka dobrú hudbu, upršané počasie, svedctvá Božích mužov a žien, semináre, možnosť spoznať ľudí ktorí majú spoločné záujmy a ešte oveľa viac. Každopádne, ak Pán dá, o rok pôjdem znova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára